Как се пътува за Гърция – към този момент

0
1116
Снимка: Архив

Как се пътува към Гърция – последните промени постоянно се сменят.

На този етап – ГКПП „Кулата“ работи и в двете посоки след попълване на необходимите електронни декларации. КПП „Маказа“ също работи в момента, но към обяд гръцките власти ще го затворят.

ГКПП „Илинден“ е затворено на изход за туристи, на вход от Гърция към България – работи, ГКПП „Златоград“ не работи и в двете посоки, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“ работят и в двете посоки.

На гръцкия граничен пункт Ексохи, съпределен на българския ГКПП Илинден, не се пропускат чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи трудови договори. На влизане в България няма ограничения, информират от гранична полиция.

На ГКПП Кулата, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат леки автомобили и автобуси в двете посоки. На ГКПП Кулата трафикът на товарни автомобили е интензивен.

Информацията даде в Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов, уточнявайки, че постоянно се променя, но се следи от български експерти, които ще я обновяват за пътуващите.
Декларацията е задължителна, попълва се 48 часа, преди пътуване от сайта на МВнР.