Кой снима премиера в спалнята му? Жена, охрана или приближен от властта

0
1212
Томислав Дончев

Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентични, други части – не. Това коментира покрай скандалните записи на премиера вицепремиерът му Томислав Дончев пред bTV.

Според него, експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, макар че е безспорно, че е използван гласът на премиера.

Експертизата трябва да включва откъде са взети реплики, изказвания.

Дончев посочи, че има конкретни подозрения, кой стои зад атаките.

Вицепремиерът коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец, както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера в Бояна.

Резиденция „Секвоя“, където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и членове на правителството.

„Тези, които имат повече опит в политиката знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, заяви още вицепремиерът“, добави вицепремиерът.

Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

Той коментира и отцепването на Цветан Цветанов, който подготвя свой политически проект. Дончев смята, че той е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница.

Относно укора че премиерът е загубил контакт с действителността, човек, който е избиран 3 пъти за министър-председател, лидер на най-голямата политическа сила да се твърди подобно нещо, е не сериозно (…) Този укор е несъстоятелен. Но има нещо по притесняващо, беше споменато, че министърът на енергетиката, аз и министър-председателят сме зависими от чужда държава – това е много сериозно. Това дефакто е криминален състав, това е държавна измяна, това е много сериозно. Хубаво е този, който говори подобни неща, да представи конкретни доказателства“, обясни вицепремиерът.

Бившият вицепремиер, а сега лидер и депутат на НФСБ Валери Симеонов, също коментира снимките от спалнята на Борисов пред Нова телевизия.

„Мисля, че е жена, защото другото би било изключително обидно. Трябва да се установява дали има монтаж на тези снимки или не“, каза Симеонов.

Шефът на НСО Красимир Станчев също коментира дали охраната на премиера може да има участие в снимките. Пред БНР той каза, че „почти 11 години тези хора работят с премиера, няма напуснали и за толкова време е изградено доверие“.

„Не съм убеден, че охраната е била близо до Борисов, когато са правени записите. За мен тези записи са с неизвестен източник“, категоричен бе Станчев.