Радев иска независима експертиза за „записите с премиера“, в които прокурорът се споменава като „фен“

0
1037
Президентът Румен Радев

Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов са тревожни. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Козлодуй.

Вчера се обявиха два нови записа с гласа на премиера, преди това имаше още един, а след това и снимки от спалнята му в Бояна – където той е разсъблечен, а на шкафчето му има пари и пистолет.

„За тези записи трябва да има независима експертиза относно тяхната автентичност. Защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. Знаете, в един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера“, каза държавният глава, цитиран от БНР.

На журналистически  въпрос кои негови съветници са били разпитвани, Радев отказа да спомене имената им, но заяви, че това трябва да го каже прокуратурата, която по думите му има своите мотиви да ги разпитва.

„Аз не бързам със своите действия и по отношение на г-н Пламен Узенов. Защото, ако вярвах в безпристратността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване. Но сами виждате, че при това очевидно подхождане към проблемите тенденциозно, тази тенденциозност и вземане на страна в политическите игри – това за мен е недопустимо“, коментира още президентът.