Коронавирусът днес: По-малко тестове – 66 заразени, трима починали, нови огнища

0
2098

66 души са заразени с коронавирус през последното денонощие при направени 1034 теста.

Така общият брой на заразените достигна 4 691. Активните случаи са 1964, а излекуваните пациенти са общо 2508, като 33-ма са оздравелите за последното денонощие.

Броят на хоспитализираните е 423-ма души, 25 от тях са в интензивни отделения.

Още 3-ма души са починали, с което броят на жертвите на COVID-19 в страната достигна 219 души. Починали са мъж на 56 г. с пневмония, жена на 57 г. с диабет, бъбречно и сърдечно заболяване и мъж на 48 г. с диабет и сърдечно заболяване.

Разпределението по области: Благоевград – 2, Бургас – 1, Варна – 10, Кюстендил – 17, Пазарджик – 4, Пловдив – 6, Разград – 1, Русе – 1, Сливен – 1, Смолян – 6, София област – 5, София град – 11, Ямбол – 1.

Според Националната информационна система новият коронавирус е констатиран при 394 лица-медицински служители. Два нови случая на медицински сестри са установени през изминалите 24 часа.

Вирусът в детска градина в София 

150 деца и 55 души от персонала ще бъдат тествани за COVID-19 децата от 185-та детска градина в столичния квартал „Дружба“. В неделя бяха установени случаи на коронавирус при майка и три деца. Заразените деца нямат симтоми. Заразени хора от персонала към този момент не са открити. Градината остава затворена за неопределено време.

Вирус при Теменужка Петрова 

В Министерството на енергетиката с министър Теменужка Петкова е установен случай на служител, заразен с коронавирус, съобщават от министерството

Съгласно препоръките на Столичната регионална здравна инспекция сградата на ведомството ще бъде затворена на 29 юни, понеделник, за извършване на дезинфекция.

Всички контактни лица на заразения служител в министерството ще бъдат тествани.

Агенцията по кадъстър няма да работи 

Заразен с коронавирус служител е регистриран в Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Сградата на столичната улица „Мусала“ №1 ще бъде затворена за 24 часа. Причината е дезинфекция на работните помещения. Всички контактни лица на заразения служител ще бъдат тествани.

Няма да работят и гишетата за обслужване на гражданите в сградата. Услугите, които се предоставят от АГКК, ще бъдат изпълнявани по електронен път.

В завода 

Вагоноремонтният завод в град Септември е затворен за 48 часа, след като вчера 12 работници са дали положителни проби за Covid-19.

Заразените са от три общини. Продължава издирването на контактните.

В момента се извършва пълна дезинфекция на предприятието, в което работят 1200 души, каза производственият директор Зорка Мацанова.