Бобоков: Нищо не искам да правя в България. Изпитвам отвращение!

0
1389
Снимка: btvnovinite.bg

„Нищо не искам да правя в България. Изпитвам отвращение. Дълбока погнуса и отвращение“. Това заяви бизнесменът Пламен Бобоков в интервю за „Капитал“.

В началото на юни той бе обвинен заедно с брат си Атанас Бобоков и бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков за участие в организирана престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци от чужбина. Бобоков е освободен срещу гаранция от 1 млн. лева.

Миналата седмица прокуратурата разпространи и текстови съобщения между Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов и обяви, че разследва търговия с влияние.

„Най-голямата ми грешка е, че останах. Това не е моята България“, казва още Бобоков и се извинява на съпругата си, че когато преди 4-5 години е искала да емигрират, той е настоял да останат.

„Ние не сме последните. Да, да – ако това нещо продължи, ще има много други“, казва Бобоков и определя като най-голямото си разочарование факта, че Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), в която членуват предприятията му, е замълчала по казуса с арестите. „С този слоган „Гласът на българския бизнес“… То го няма този глас“, казва Бобоков.

И продължава: „Но като играе мечка в съседния двор, винаги идва и в твоя.“ Според него и обществото в България мълчи, а трябва да въстане „срещу превзетата държава“.