Президентът остър към прокуратурата: Показни акции, с които се подменя общественият интерес

0
1811
Президентът Румен Радев

Президентът отговори скорострелно на извадените от прокуратурата чатове между Пламен Бобоков и секретаря на Радев – Пламен Узунов.

От разпространените файлове се разбира, че двамата са провеждали и са уреждали посланичеси места – един от които Румен Петров, като посланик на Алжир, който по-късно наистина е назначен от президента с негов указ.

В чата обаче се виждат само инициали – „Р.П.“ и „Алжир“.

В тази връзка от секретариата на Румен Радев заявяват, че издават указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт в съответствие с Конституцията и Закона за дипломатическата служба.

„Държавният глава очаква реални действия от страна на прокуратурата за разследване на търговия с влияние, а не показни акции, с които се подменя общественият интерес. Случаите на колосални злоупотреби с публични средства, обществени поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството, все още очакват да попаднат в полезрението на прокуратурата“, пише Радев, визирайки разследванията и акциите на главния прокурор Иван Гешев към бизнесмените братя Бобокови.