Бивш шеф на НСО: Охраната е предана на Борисов, компроматите не са от там

0
1590

Компроматите срещу премиера Бойко Борисов не са работа на вътрешен човек от НСО, категоричен е Румен Ралчев – бивш началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов, Желю Желев и служител в УБО и НСО.

„Тази група за охрана на председателя на Министерския съвет е с него повече от 10 години. Хората са изключително тясно свързани и предани към него и това е изключено“, заяви Ралчев по БНР.

Относно доверието в НСО и скандалът със снимките, той каза следното: „Вътрешният ред, изискванията, които е наложил министър- председателят за охрана вътре в резиденцията са лично негово изискване. Това включва кой да бъде допускан, при какви условия да бъде допускан, да бъде ли проверяван неговия багаж, да си си носи телефон, може ли да остава след определен час…При това положение, ако той не желае охраната да присъства на разговорите или при гостите и ако оставя част от гостите до по-късно да се работи и да бъдат около него, най-вероятно е допуснат тук някъде пропуск. Скъсана е връзката кой докъде има право да ходи“.