Мият улиците на Варна, докато вали дъжд (ВИДЕО)

0
1627

Клип в социалните мрежи, на който се вижда как почистваща машина мие улиците на Варна по време на дъжд, предизвика възмущение и гневни коментари сред варненци.

Видеото е заснето в неделя, когато над града се изля проливен дъжд.

Жителите на града са впечатлени от факта, че по време на дъжда някои от улиците бяха измити.

Тодор Иванов, заместник-кмет на Варна обясни пред БНТ: „Възможно е тази част, която се показа като миене, да не е миене, възможност да се събере по по-бърз начин, онзи отпадък, който е изваден от шахтите – чакъла“.

От фирмата, ангажирана с миенето на улиците във Варна, заявиха, че шофьорът на цистерната не е извършил нарушение. След като завалял дъждът, той тръгнал към базата. Според технологията на работа, водачът е трябвало да спре водата. Това се прави чрез изключване на допълнителния двигател, който не се управлява от шофьорската кабината. За целта водачът трябва да намери удобно място за спиране, допълниха от фирмата.

Емил Вълчев – отговорник за парк – автоцистерни: Дейността, която се извършва от нашата фирма, се извършва, когато не вали дъжд и пътищата са сухи. Във въпросния ден е завалял проливен дъжд, и въпросният шофьор веднага му е съобщено да спре дюзите и да се прибере в гаража. В последствие той е минал по улица „Дрин“, където се е намирал, когато е започнал дъждът, и малко по-нагоре, на улица ‘Сливница“, той преустановява дейността. Това по никакъв начин няма да повлияе на данъкоплатците.

От общината обявиха, че са уведомили ръководството на почистващата фирма, чийто автомобил е бил заснет по време на дъжда, ще се направи проверка и фирмата ще бъде санкционирана.

http://