Денят на детето – зоопарк, театър и танци

0
1014

На 1 юни светът празнува Международния ден на детето. У нас специално за радост на малките са организирани редица празненства и инициативи в цялата страна.

Входът в Зоопарка в София ще е със свободен достъп. Децата ще могат да видят новите обитатели – двойка бели бенгалски тигри, както и новородените животни – муфлони, козирози, благороден елен, виетнамски петнист елен, поотрасналите вече антилопи кана, огърличести пекари, както и старите познайници и любимци на децата – слоницата Артайда, белият носорог Чико, хипопотамът Норман, неговият по-малък събрат Емилио и много други.

Софийският зоопарк ще бъде отворен на 1 юни 2020 от 9 сутринта до 18 часа.

Входът ще е свободен в Националния политехнически музей за Деня на детето, както и в Музикалния театър.

От 11:00 часа там ще се играе музикалната приказка „Да целунеш принцеса“ – входът е свободен. Половин час по-рано любимите приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на входа.

Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година ще отбележи Деня на детето с празничен концерт-спектакъл. Този път събитието ще съчетае талантливите изпълнения на деца с началото на набирането на детски видеа, които ще се включат в общо видео „Най-голямото детско благодаря“.