Божков пусна комикс: Плащал такса „спокойствие“ на „Шайката“

0
1378

Бизнесменът Васил Божков пусна „Истинска приказка“ във фейсбук под формата на комикси.

В днешния си пост във Фейсбук той пише: „Всички прилики с действителни лица и събития не са случайни“.

Комиксите в разказ

Имало едно време държава, която се упрвлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki, а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба. През 2013 г. той открил нова пещера – „Национална лотария“. Пещерата била малка и затова разбойниците не я забелязали и не я обложили със специална такса. Една година Али Баба плащал 10% данък, като всички останали.

Пещерата се развила и напълнила с богатства. Разбойниците я забелязали. През 2014 г. разбойник от Опозицонната shaika внесъл закон, за да обложи Пещерата с 15% данък върху оборота. Това значело Пещерата да се затвори. Вдигнал се медиен шум

В серията картинки Божков намеква, че е плащал 20% от печалбата от „Национална лотария“ под формата на подкуп, за да може тя да се облага по различен начин.

На третата картинка е нарусана среща между трима души.

„Тогава Главатарят извикал Али Баба и му казал:
– Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш.“
– Какво разбираш под това?“
– Ще разбереш после.
– Сега отиди при Разбойничката, която прави Данъчните закони, за да ти обясни“

Разбойничката казала: „Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо само покер игри и турнири, ще напишем, че всички хазартни игри плащат 20% такса, върху комисионните, които събират.

Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота? – Не може. Другите разбойници не трябва да разбират.

Новият закон станал факт след гласуване в парламента – „Веднага след това Главатарят се обадил на Али Баба и казал: Отивай при Заместник-главатаря по Финансите, който ще ти каже какво да правиш.

Заместник-главатарят по Финансите казал: Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона.

„Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на shaikata“. 

Срещу Божков са повдигнати 18 обвинения, той е в ОАЕ, откъдето пуска компромати срещу властта.