Томислав Дончев намекна за оставката на арестувания зам.-министър Живков

0
1719
Томислав Дончев

Зам.-министърът на околната среда Красимир Живков, който е разследван за участие в организирана престъпна група за внос на опасни отпадъци, най-вероятно ще се раздели с поста си.

„Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт, той трябва да бъде отстранен“, заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с ареста на заместник-министъра.

„Щом има данни за извършени престъпления, били те и от висши държавни чиновници, трябва да бъдат взети мерки“, добави Дончев.

На въпрос от коя квота е Живков в Министерството на околната страна и водите, Томислав Дончев отговори, че не знае, но беше категоричен, че не е инсталиран от бизнеса като заместник-министър, а е предложен от някоя от политическите сили, но уточни, че не знае точно от коя.

„Ако държавата оказва подкрепа на някой вид бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. предоставя се безвъзмездно финансиране, променя се законодателството, но друга държавна подкрепа не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана подкрепа“, коментира Дончев по повод съмненията за „съпорт“ от Живков за бизнеса с отпадъци.