Цветанов е невинен – няма да го разследват за апартаментгейт

0
2217
Цветан Цветанов Снимка: Фейсбук

Цветан Цветанов няма да носи никаква съдебна отговорност за това, че в качеството си на депутат, председател на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-шеф на партията е закупил апартамент в луксозната сграда на „Артекс“ в кв. Изток на цена под пазарната. Прокуратурата няма да го разследва, защото не са намерени данни за извършени „корупционни и други престъпления от страна на Цветанов“. Това стана ясно от постановление на прокуратурата, съобщи гражданското сдружение БОЕЦ.

Припомняме, че заради аферата с апартаментите, Цветан Цветанов напусна политиката, парламента и всички постове в партия ГЕРБ.

С апартаменти, взети на много ниски цени, се оказаха още няколко министри, зам.-министри, които след скандала си подадоха оставките. Сред тях беше и Цецка Цачева.

Апартаментите бяха взимани на цени, каквито не са предлагани на обикновени граждани. В телевизионни разследвания се установи, че апартаменти на същите етажи са продавани на хора извън политиката 2-3 пъти по-скъпо.

През 2019 г. БОЕЦ подаде сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ относно съмнения за извършени престъпления, сред които корупция, злоупотреба и търговия с власт.

„Специализираната прокуратура, на която Иван Гешев бе шеф, преди да стане главен прокурор, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветанов за аферата с апартаментите и асансьора в хола“, обявиха от БОЕЦ, след като са получили постановлението, с което спецпрокуратурата отказва да образува досъдебно производство, защото установила, че с придобивката на Цветанов всичко е точно.

Ще обжалваме прокурорското постановление, заяви пред „Сега“ председателят на гражданското сдружение Георги Георгиев.

Цветанов винаги е твърдял, че е невинен и всичко е законно.