fbpx
Начало Коментари Данаил Кирилов: Няма да подам оставка, могат да ми я искат и...

Данаил Кирилов: Няма да подам оставка, могат да ми я искат и след час

0
1100
Данаил Кирилов

Не сме обект на мониторинг по смисъла на Механизма за сътрудничество, по който получихме последния доклад в края на миналата година. Това заяви в сутрешния блок на БНТ правосъдният министър Данаил Кирилов.

По думите му се цели манипулативно внушение, че Механизмът за сътрудничество и оценка не е изпълнен. Ние сме на съвсем друго ниво, наравно с другите държави членки, каза Кирилов.

Много други държави членки имат по-сериозни проблеми с върховенството на закона, отколкото България, категоричен бе той.

Министър Кирилов коментира исканата му оставка от БСП вчера заради мониторинга.

„Моята оставка винаги е на дневен ред. Няма да я подам, защото това е интрига, която тръгна от един проруски газов олигарх. Тя беше подхваната от определени лица, които съгласувано въведоха в заблуждение обществото. Възможно е след час да се появи друга причина, за която да си подам оставката“, каза той, като аргументите му са, че „в правосъдната система винаги има казус и всеки един от тях може да ескалира до оставка“.

Данаил Кирилов коментира екстрадицията и делото срещу бизнесмена Васил Божков.

„Вярвам, че Божков ще бъде изправен пред българския съд. Очакваме становището на МП на Обединените арабски емирства“, добави той.

За искането на оставката на председателя на ВКС Лозан Панов, Кирилов смята, че той не бива да подава оставка, за да не бъде героизиран.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име