Гардът на НСО, ръководил група за поръчкови убийства, остава в ареста

0
975
снимка: Pixabay

Подполковникът от НСО Борис Иванов остава в ареста. Той е обвинен като организатор на убийството на Станка Марангозова. Решението е на Софийския военен съд, съобщи БГНЕС.

Делото е гледано тази нощ, след като снощи от прокуратурата са внесли искане за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража“. В ареста остава и физическият извършител на убийството на Марангозова. Обвиненият като помагач е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Вчера прокуратурата обяви, че трима души са задържани за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 г. до май 2020 г., а нейн ръководител е действащ дългогодишен служител на НСО.

От мобилния му телефон е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа, обясни Милева. С тях са обменяни доклади, документи, лични документи на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура и досъдебни производства.

При претърсване на автомобила на служителя на НСО е намерено и иззето средство за проследяване и подслушване. Този служител е играл логистична роля в групата – разпределял е задачите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име