Борисов се бъзика с Румен Гечев: Ще каже, че Горанов ми е стъпил на шията (ВИДЕО)

0
2026

Премиерът Бойко Борисов се пусна лайв в официалния си профил в социалната мрежа, карайки джипа, а до него финансовият министър Владислав Горанов, зам.-министър Николай Нанков и кметът на Перник Станислав Владимиров, за да инспектират поставянето на новите ВиК тръби в Перник.

В същото време БСП търси и поиска Горанов да дойде в парламента, където се обсъждаше намаляване на ДДС на 9% за ресторанти и книги.

Премиерът и министърът му са на различни мнения за ДДС, като Горанов е категорично против, но въпреки това Борисов обеща на бранша намалението заради кризата с коронавируса.

И днес той не пропусна да коментира този факт: „Професорът Гечев, сега като ни гледа, си вика Борисов е станал шофьор на Горанов. Горанов му стъпи на шията и сега го вози, а кметът му е вместо охрана от НСО“.

Самият Горанов не коментира нищо в джипа.

Проф. Румен Гечев от БСП наистина взе думата от трибуната, но не спомена и дума за Горанов, а само обоснова предложенията на БСП за ДДС: „Предлагаме промени в Закона за ДДС, които почиват на системния подход на Европейския съюз. Ние предлагаме 9% ДДС за храните, лекарствените продукти, заплащани със средства от бюджета на НЗОК и за медицинските изделия.” Те обаче така и не бяха приети.

А в джипа разговорът се водеше основно между премиера и кмета на Перник Станислав Владимиров. Двамата обсъдиха направеното в Перник. 

И двамата коментираха новия водопровод, който бе прокаран от Белмекен през София до Перник, като според управниците той не е давал аварии, а снабдява с вода 30 хиляди души.

Нанков обаче добави, че е имало много хейт по темата, „но никой да не си мисли, че водата се носи на ръка…“. Борисов също отбеляза, че отстрани винаги се дава лесно акъл. Станислав Владимиров обясни, че 80 на сто от ВиК в квартала ще бъде подменен и че аварии се случват, тъй като водопроводите са правени от самите стопани.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име