Тръмп: Ако в САЩ се ограничим до 100 000 смъртни случая, ще е „добра работа“

0
3563
Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп удължи федералната препоръка към хората да си останат у дома и да спазват социална дистанция с още 30 дни на фона на разпространението на новия коронавирус в страната, предадоха информационните агенции, съобщи БТА.

Срокът на предишната препоръка, която бе за 15 дни, изтичаше в понеделник.

Съгласно указанията възрастните хора и онези, които страдат от различни заболявания, трябва да останат по домовете си и да избягват социални контакти. Всички американци са призовани да избягват социални събирания, да работят от вкъщи и да не посещават барове и ресторанти.

„По предварителни прогнози пикът на смъртността в САЩ ще настъпи след две седмици“, каза Тръмп по време на брифинг в Белия дом.

„Затова е необходимо през следващите две седмици, в течение на този период, всички стриктно да следват препоръките на лекарите“, отбеляза американският президент.

Той каза, че ако смъртните случаи в САЩ от Ковид-19 се ограничат до 100 000, това ще означава, че е свършена „добра работа“.

Според данни на университета Джонс Хопкинс заразените с новия коронавирус в САЩ са над 139 000 души, а починалите са над 2400.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи в неделя, че броят на смъртните случаи от Ковид-19 в този щат наближава 1000 души и представлява над 40 процента от общия брой на жертвите в цялата страна, предаде Асошиейтед прес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име