Първо дело! И 10 000 лв. гаранция за мъж заради неспазване на карантина

0
932
снимка: Pixabay

Първи софиянец бе задържан за неспазване на карантината – Георги Божков, след като неспазил карантината и не бил открит у дома си след завръщане от Швеция.

Той бе задържан за 72 часа, а днес Районният съд в София го пусна под парична гаранция от 10 000 лева.

Решението на съда не е окончателно. Божков може да обжалва на 2 април пред градския съд.

А иначе пробата на Божков за COVID-19 е отрицателна.

Историята на мъжа е следната – той отказал да спази процедурата на летище София, след като се върнал в България от Швеция с полет през Франкфурт, а след това не бил намерен в дома му при проверка за карантината. Досъдебното производство е образувано от 4-то Районно управление на СДВР.

„Установено е, че след пристигането си на летище „София“, той е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си, отнасяйки се подигравателно с опитите на служителите на летището да изпълнят служебните си задължения“, се посочва в съобщение от прокуратурата.

Сезирана е и РЗИ и след като е установено, че към момента пробата му за коронавирус е отрицателна, нарушителят е бил задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

От съда обявиха, че заседанието ще се провежда по скайп.

В съда има специално избрана зала, в която да могат да бъдат осигурени задължителните изисквания за дистанция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име