Бойко Борисов и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си за социално слаби семейства

0
1204

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение. Сумата от 20 000 лв. ще бъде преведена на Фонд „Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти, съобщиха от правителствената служба.

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните семейства. Това се равнява на 6000 тона.

Правят се разчети да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души.

Междувременно Фонд „Социална закрила“ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни.

Предстои фондът да раздаде помощни технически средства – компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер, за хора с увредено зрение и с други увреждания.

Народните представители от НФСБ закупиха с лични средства апарат за обдишване и го даряват на Инфекциозна болница, съобщиха от партията. Апаратът може да се използва, както за болнично лечение, така и в реанимобил или при полеви условия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име