Дете с пневмония във Велико Търново накара всички майки с деца да напуснат болницата

0
925
снимка: Pixabay

От вчера социалната мрежа бе взривена от информация за дете в тежко състояние – с пневмония в болницата във Велико Търново.

По информация на майката има съмнения за коронавирус при детето, а лекарите не са им обърнали никакво внимание.

Днес от болницата заявиха, че детето е прието в болницата в отделна стая с отделен санитарен възел, че е с двустранна бронхопневмония, в средноувредено състояние, висока температура 39 градуса.

Детето е в стабилно състояние и няма влошаване на симптоматиката му, не се налага кислородна терапия.

Изпълнителният директор на болницата д-р Стефан Филев посочи, че детето не е било ваксинирано от своето раждане, защото майката е антиваксър, а в такива случаи децата били по-податливи на бактериалните и вирусни инфекции.

Тестът за евентуална зараза от COVID-19 е взет вчера следобед и е изпратен в референтна лаборатория в София, очакват се резултатите днес в късния следобед или утре сутринта.

Заради истерията по случая обаче с решение на родителите шест деца от отделението са си тръгнали. От болницата съобщават, че техният терапевтичен процес не е завършен и те не са били излекувани до край, което е притеснително.

За още един случай на бебе в болница бе съобщен официално. 

Става дума за бебе на един месец, което е настанено в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Бебето е с бронхит и кашлица, но е прието в болница, тъй като роднините му са се върнали от Италия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име