„Работните пчелички“, които правят маски за медиците (ВИДЕО)

0
1104

Премиерът Бойко Борисов посети фабриката на фирма „Аполо“ във Враца, където се произвеждат защитни облекла за медицинските работници – маски и гащеризони.

„Тук работят 350 души, които може да произвеждат по 1000 облекла на ден. Днес ще бъдат готови 200-300 бройки, които веднага ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1600 ще бъдат произведени до утре“, сподели премиерът в профила си.

Борисов се запозна лично с производствения процес и как се изработват материалите.

Премиерът бе с маска, както и всички работници.

„Дано и Господ ни помогне, след като и ние си помагаме“, каза той.

Премиерът поиска да се дадат допълнителни пари на разботниците във фабриката.

„Те са ни работните пчелички сега“, каза Борисов и поясни, че трябва да се пазят с всичко, което е указано – маски, ръкавици, витамин C.

След посещението Борисов уточни: „Искам българските лекари, сестри и медицински работници да чуят и видят, че защитните облекла, които се произвеждат за тях, са най-добрите. Посетих фабриката във Враца, където се работи по най-високите световни стандарти. Готови са първите защитни облекла и заръчах още днес да стигнат до медицинския персонал из страната. Довечера на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе чрез видеовръзка, ще информирам колегите, че ние също можем да участваме в голямата поръчка на ЕС за защитни облекла. Най-сърдечно поздравих и работниците в завода, които също трябва да бъдат максимално защитени. Техният труд е изключително важен“.

Облеклото, което се произвежда във фабриката, се прави от специална мембрана, която в миналото е използвана за направата на костюма на първия космонавт Юрий Гагарин.

Мембраната наподобява човешка кожа – дишаща, непроницаема. Облеклото може да се пере 50 пъти, на 40 до 60 градуса, но е тествано и на 134 градуса за час и половина. На медиците всяко едно облекло ще бъде предоставено с брошура за употреба.

Предприятието във Враца има 230 работници.

Посещение на фабриката на фирма „Аполо“ във Враца, където се произвеждат защитни облекла за медицинските работници. Тук работят 350 души, които може да произвеждат по 1000 облекла на ден. Днес ще бъдат готови 200-300 бройки, които веднага ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1600 ще бъдат произведени до утре.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 17 март 2020 г.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име