Борисов от Брюксел: Ние също можем да изкараме 100 човека да освиркат президента, но това няма да помогне на държавата (ВИДЕО)

0
1783

„Не давам оценка на президента Радев. Аз показах на събитието на КНСБ как политиците трябва да се държат, когато цялото общество ги гледа“, коментира премиерът Бойко Борисов от Брюксел, където е на Европейски съвет. „Обединителят на нацията трябва да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Ние също може да изкараме сто души да го освиркват, но това няма да помогне по никакъв начин на държавата“, добави Борисов.

По отношение на еврото, той заяви, че иска национален консенсус. Всички хора да разберат, че влизането в Еврозоната е за доброто на България – намаляване на лихви по кредитите, да не допускаме Европа на две скорости, стабилност на банковата системата.

„По време срещата за Многогодишната финансова рамка ще настоявам средствата по кохезионната и селскостопанска политика да не се намаляват, защото са изключително важни за нашата държава, но трябва да се заделят пари и за иновации и за новите технологии. Трябва да сме много предпазливи, защото бюджетът с 60 милиарда евро по-малко, което означава много трудни преговори, но аз съм диалогичен“, отсече Бойко Борисов.

Искам национален консенсус, искам всички хора да разберат, че влизането в Еврозоната е за доброто за България – намаляване на лихви по кредитите, да не допускаме Европа на две скорости, стабилност на банковата системата. По време срещата за Многогодишната финансова рамка ще настоявам средствата по кохезионната и селскостопанска политика да не се намаляват, защото са изключително важни за нашата държава, но трябва да се заделят пари и за иновации и за новите технологии. Трябва да сме много предпазливи, защото бюджетът с 60 милиарда евро по-малко, което означава много трудни преговори, но аз съм диалогичен. Не давам оценка на президента Радев. Аз показах на събитието на КНСБ как политиците трябва да се държат, когато цялото общество ги гледа. Обединителят на нацията трябва да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Ние също може да изкараме сто души да го освиркват, но това няма да помогне по никакъв начин на държавата.

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 20 февруари 2020 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име