Президентът Радев отива в Москва за парада на 9 май

0
972

По инициатива на българската страна се проведе телефонен разговор на Владимир Путин с президента на Република България Румен Радев. Това съобщава официалният сайт на Кремъл.

Владимир Путин и Румен Радев обсъдиха редица актуални въпроси от двустранното сътрудничество с акцент на реализирането на проектите в енергетиката, се казва в съобщението.

Българският държавен глава потвърди участието си в тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-ата годишнина от Победата във Великата отечествена война, пише още в съобщението на Кремъл.

„Радев отбеляза, че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма, като предложил покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията по отбелязването на Деня на победата“, се казва в съобщението на пресслужбата на държавния глава в София.

По отношение на водените двустранни преговори за цените на доставки на руски природен газ за страната ни, Радев изразил удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни м.г. е дал силен импулс в тази насока.

„Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България“, заявил Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име