Нинова възмутена: Борисов ни върна в Средновековието – с глашатаите

0
553
Корнелия Нинова. Снимка: Фейсбук

Бойко Борисов ни върна в Средновековието“, коментира в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод лекцията на премиера Бойко Борисов към шефа на АПИ сутринта в Министерски съвет заради заплащане на винетки на участъци от платената пътна мрежа на територията на Столична община.

„Уважаеми жители на Нови Искър, Долни Богров, Иваняне, Банкя, Панчерово, Герман Пасарел, Железница, Бистрица и други, знайте, че вас ви глобяват по нареждане на премиера Бойко Борисов“, обърна се Нинова от парламентарната трибуна. Тя показа решението на МС, в което се обявяват списъците на пътищата, по които трябва да се плащат винетки. След като това решение е взето, преди година и нещо, премиерът обявява, че няма да се плаща винетка за Северната скоростна тангента, отбеляза Нинова. По думите ѝ днес премиерът се опитва да отхвърли отговорността от себе си и да я прехвърли на директора на АПИ и му нарежда да тръгне по селата като глашатай да обяснява на хората, че няма да плащат винетки.

Нинова припомни, че в средновековна Англия е имало длъжност глашатай. „Днес сме 21 век, светът се движи от високи технологии и изкуствен интелект, България се връща в Средновековието под ръководството на Бойко Борисов и започва политика, в която държавните решение се обявяват с глашатай по селата“, коментира лидерът на БСП. По думите ѝ единственият начин е МС да се събере и да си промени решението за платената пътна мрежа.

„Имаме и един апел към държавната администрация, конкретно и към г-н Терзийски. Хора, имайте достойнство. Не може да ви викат, да ви мачкат, да стоите мирно и вие да казвате: „Слушам г-н премиер” в 21 век, в парламентарна република. Имайте смелост да му кажете в очите – това, което правим, е по Ваше разпореждане, г-н Борисов, и единственият начин да се промени, е Министерски съвет да се събере и да промени решението, с която е определил тези населени места да плащат винетка. Сега отново ще си измият ръцете с вас. Поредният администратор, поредният директор на някой агенция, за да бъде едноличният властелин целият в бяло. Хора, докога ще вярвате на това? Докога ще позволявате да манипулира цялото общество? Държи винаги да излиза спасителят, обединителят, след като той стои в основата на всичко това. Само преди седмица каза, че не знае, че ДАНС са подслушвали президента, а ДАНС му е подчинена, днес заявява на АПИ: ”Какво правите, аз сега ще ви изчистя“. Чуйте каква реторика, за какво ще ги чистите г-н Борисов, за това, че изпълняват решения на Министерския съвет? Уважаеми български граждани, не търпете повече това унизително отношение, тези манипулации, тези внушения, защото те се трупат всички на ваш гръб. Вие плащате от собствените си малко пари за всичките своеволия и едноличен диктат на премиера Борисов“, заяви Нинова.

Средновековието

"Премиерът Бойко Борисов ни връща в Средновековието, управлява с глашатаи." Това заяви от парламентарната трибуна председателят на #БСПзаБългария Корнелия Нинова.Тя коментира репликата на Борисов от сутринта към шефа на АПИ – да отиде и да вика по площадите, че няма да има винетки за крайните квартали на София. "Искам сега да отидеш при всички тези хора в населените места и като глашатай по три пъти да викаш "Няма да има винетки". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш", цитира Нинова нарежданията на Борисов към Терзийски в началото на днешното заседание на правителството."Сигурно знаете, че в Средновековна Англия е имало длъжност „глашатай“, който е обявявал управленските решения на хората. Днес сме 21 век, а България под ръководството на Борисов се връща в Средновековието", продължи от трибуната Нинова.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в Сряда, 19 февруари 2020 г.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име