Слави учреди нова партия и обяви: „Викнаха ни на бис и сме още по-настървени“ (ВИДЕО)

0
2080

„Учредихме партия „Има такъв народ“ – обяви вчера след тайно заседание в хотел в София Слави Трифонов, който бе върнат от съда и бе отказана регистрация на партията му „Няма такава държава“.

„Хората са още по-емоционални и настървени“, каза той.

„Това, което направиха в съдебната система, е да ни извикат на бис и да се върнем още по-настървени. Аз съм бил много пъти на бис“, обяви доволно той.

Учредителите са избрали Слави Трифонов за председател с 808 гласа „за“, без нито един глас „против“, а заместници са сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Учредителната декларация на новата партия повтаря тази на „Няма такава държава“ от миналата година. Една от целите, залегнали в документа, е гражданите да избират пряко главния прокурор на републиката.

Партията се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите на 120, както и въвеждане на електронно гласуване.

Логото на „Има такъв народ“ представлява стилизиран восъчен печат с името на формацията. Припомняме, че съдът отказа да регистрира партията на Трифонов „Няма такава държава“ с мотива, че в логото си тя използва незаконно българския флаг.

 

https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/207327570415861/