Радев с нова атака: Методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода

0
1228
Румен Радев

Президентът Румен Радев отново говори за записа, който бе разпространен от прокуратурата с неговия глас и връзката с премиера Бойко Борисов.

Според държавния глава Борисов се опитва да прехвърли отговорността с казуса на друг, както правел винаги. „Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, каза Радев.

Той е убеден, че премиерът използва службите за свои политически цели.

„В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление 20-годишният престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов“, заяви още президентът.

„Скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост. Но, драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, каза Румен Радев.

Ето как преди дни Борисов коментира темата:

„Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната, и ме записваше, аз не обвиних никого. Как си го представяте – ще дойде ДАНС да ми каже, ще подслушваме президента и аз ще го разреша. Абсурд. Даже нещо повече –  като разбрах, ми стана крайно неприятно, защото това пречи на стабилността. Когато има такива скандали, то не е хубаво за държавата, не е нещо положително“, заяви Борисов. Премиерът предположи, че сега някой се е „омазал“ и изведнъж го намества в това. „Това, че някой е цопнал някъде не е моя вина“, добави пред журналисти министър-председателят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име