Пръкна се още една дясна партия – лидер е Найден Зеленогорски

0
900

Найден Зеленогорски обяви днес създаването на нова дясна партия – „Достойнството на един народ“ /ДЕН/. На пресконференция той и колегите му от формацията представиха учредителната декларация.

Основната цел на партията е постигането на достоен живот на хората в България, на основата на истинска демокрация чрез върховенство на закона и спазване на човешките права и свободи.

В учредителната декларация се настоява за промени в Конституцията за въвеждане на второ ниво на местно самоуправление с финансова децентрализация, гарантираща необходимите приходи за постигане на силна местна власт на общините и регионите, въз основа на ратифицираната Европейска харта за местно самоуправление.

Смела регионална политика за бързо преодоляване на огромните междурегионални различия в качеството на живот. От партията са за премахване на партийните квоти във Висшия съдебен съвет, за въвеждане на машинно, електронно гласуване и гласуване по пощата, както и активна регистрация на избирателите за участие в изборите.

Така освен традиционните ДСБ и СДС, в десния спектър са още формацията на Христо Иванов, Петър Москов, Стефан Софиянски, Настимир Ананиев и сега Найден Зеленогорски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име