Борисов поиска акциите на „Левски“ да са във феновете на клуба

0
918

„Акциите на „Левски“ трябва да са във вас, така, както е в клубове като „Барселона“ и „Реал“ Мадрид.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който прие в Министерски съвет фенове на футболния отбор, след като собственикът Васил Божков поиска подкрепа заради промените в Закона за хазарта, които на първо четене в комисия вече са факт и забраниха частните лотарии, чиито собственик отново е бизнесменът.

На разговора са също финансовият министър Владислав Горанов и спортният Красен Кралев.

„Аз също съм левскар. Трудно е да се определи кой е по-голям левскар от мен и вас. Бил съм на повече мачове, отколкото вие взети заедно. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, каза отново Борисов.

От своя страна феновете посочиха, че са в Министерски съвет не подкрепят корпоративни частни интереси, а се интересуват от съдбата на „Левски“.

Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

„Беше ни предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. Отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложение към нас. Преди време г-н Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите, заяви Хиндлиян.

„Няма да излизаме в защита на корпоративни интереси да правим каквото и да било. Не мога обаче да скрия, че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които казаха, че трябва да се вземат крайни мерки. Дали те ще се вземат или не, е отделен въпрос“, обясни Степан Хиндлиян.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име