Борисов подкрепи Западните Балкани на Световния икономически форум и се срещна с външния министър на Турция

0
1334

България последователно подкрепя усилията на страните от Западните Балкани по пътя им към членство в ЕС, отбеляза премиерът Бойко Борисов по време на изказването си в панела „Диалог за дипломацията на Западните Балкани“ в рамките на Световния икономически форум в Давос.

„Страната ни, съвместно с Република Северна Македония, тази година е домакин на Берлинския процес. Приоритетите ни са свързаността във всичките й аспекти: транспортна, енергийна, цифрова, както и свързаност между хората, особено сред младите, включително чрез образование“, написа Борисов във фейсбук профила си.

Пред участниците в дискусията българският премиер акцентира, че изключително важно е да се запази ролята на политиката на разширяване на ЕС като катализатор за осъществяване на ключови реформи в страните от региона. „Тези реформи са необходими както за модернизирането и развитието на Западните Балкани, така и за стабилността и просперитета на този стратегически важен за ЕС регион“, посочи министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Борисов разговаря и с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, с когото обсъдили резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия.

http://

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име