Борисов: Цветанов си знае защо напусна, Радев е политикът с най-много привилегии

0
1457

Цветанов си знае защо напусна, ние също знаем – заради „Апартаментгейт“, каза Бойко Борисов в предаването „Годината“ по Дарик радио.

Според него думата на 2019 година е „работа“.

И напомни, че метрото в София се строи с пълна скорост, лотовете на „Хемус“ също, магистрала „Струма“…За Европа – връзката със Сърбия на места се асфалтира. Огромната част се строи, финансирана, платена е. Фирмите си получиха парите, за да раздадат на работниците си коледните бонуси. Неслучайно всички кредитни агенции показват финансова стабилност, заяви Борисов.

Той отчете и че мониторинговият механизъм от Европейската комисия падна.

Във връзка с темата за НСО, Борисов заяви: „Румен Радев отиде един ден на работа с колело, наснима се хубаво. Ама то вали и дъжд, и сняг. Г-жа Радева с какво ще ходи – с рикша ли? И аз карам колело, и мотор… Аз съм готов от утре да тръгнем с колела – да ни се смеят всички. Готов съм и аз да стигна до край в популизма.“

„Искате ли да не говорим за човека, който трябва да е обединител, а се държи като опозиционен лидер, коментира Борисов по адрес на Радев. Той е призван да бъде обединител на нацията, държи се като позиционен лидер, а всъщност е първият човек в държавата с най-голямата заплата, с най-големите привилегии“, заяви премиерът.

„В същото време говори за собствената си държава като президент на чужда държава, която има враждебно отношение към България. Той като излезе в чужбина, там говори само добре, да, това е факт и външните наблюдатели го знаят. А като дойде тук, освен критика към правителството друго няма. Но той не е казал една дума срещу БСП, срещу ДПС, не е казал една дума срещу управлението на неговата партия, която го направи президент“.

„Едно некадърно управление доведе до кризата с водата в Перник. Управлението на ВиК дружеството в града и това са хора, които вземат заплати. Това им е работата да следят цялата верига от язовира до чешмата“, каза премиерът относно водната криза в Перник.