Томислав Дончев: Защо отнемате правото на премиера да бъде емоционален?

0
791
Томислав Дончев

„Защо отнемате правото на премиера да бъде емоционален? В политиката има и страсти, и емоции. Не можем да отнемаме правото на един политик да бъде емоционален”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по Нова телевизия относно емоционалната реакция на Борисов след интервюто на президента Румен Радев.

Запитан дали споделя мнението на министър-председателя, че Радев е „двуличен, озлобен човек”, Дончев коментира: „В политиката да флиртуваш с хейта или с омразата е много опасна технология, защото тя може да доведе до скорошни ползи, но в дългосрочен план е опасна”.

Според Дончев е хубаво да има здравословно напрежение между институциите. И каза, че самата Конституция е предвидила да има здравословно напрежение между институциите. По този начин те се контролират. Само че, когато критиката се превърне в повсеместна, трудно може да се извлече някакво рационално зърно, категоричен е вицепремиерът.

„За мен, темата за промяна в Конституцията, не е въпрос само на юридическа технология. Такава промяна изисква поне половин или една година дебат преди това, в който трябва да се изкажат всички – експерти, специалисти и чак тогава да се стигне до политическите сили”, заяви Дончев.

Относно закупуването на новия правителствен самолет, Томислав Дончев коментира: „Не мога да кажа колко ще струва. На ръководството на Авиоотряд 28 е възложено да направи проучване и да проведе преговори. Когато те приключат, ще имаме конкретни параметри. За лукс не може да става дума, говорим за малък самолет. Не е заложен като разход все още”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име