Лекарката, която обвиниха за смъртта на 3-годишното дете, се връща на работа

0
716

Д-р Елена Георгиева, която бе отстранена от работа в Педиатрията за това, че е върнала 3-годишното дете, което почина, се връща на работа.

„Медиците не сме всесилни. Задавала съм си много въпроси. Не съм спала спокойн“, каза Георгиева пред Нова телевизия.

В сряда Българският лекарски съюз застана зад лекарите, замесени в случая със смъртта на 3-годишно дете. Проверката на агенция „Медицински надзор“ вече установи, че в случая няма лекарска грешка. Д-р Елена Георгиева, която е прегледала малкия Алекс в Педиатрията, от днес се връща на работа.

„Над 800 000 души в света умират от това, което причини смъртта на малкия Алекс. Това е по данни на Световната здравна организация. Белият дроб и надбъбреците са два различни органа, които са изключително важни за хомеостазата на организма. Когато в два различни органа едновременно се получат кръвоизливи, които блокират изцяло тяхната дейност, това състояние е неспасяемо“, заяви и председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

„Изключително важно е да се знае, че когато постъпим в болница, където има Спешен кабинет и навън има други пациенти, които чакат, ние трябва да изчакаме реда си, защото губим време, ако търсим друг лекар. Нямат право да ви връщат от болница, която има разрешение за дейност и разполага с профила, който търсите“, каза още Иван Маджаров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име