Нинова: КПКОНПИ не е заспала, а мъртво родена

0
848
Корнелия Нинова. Снимка: Фейсбук

Няма да подкрепим нито една от двете предложени кандидатури за председател на КПКОНПИ. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по време на дебатите за избор на председател на КПКОНПИ.

Крум Зарков отчете, че различните причини, поради които БСП няма да подкрепи нито един от кандидатите, могат да бъдат групирани като политически, институционални и индивидуални.

„Ако човек съди за интензитета за борбата с корупцията по дневния ред на Народното събрание, то в този 44-и парламент тя достигна истински апогей. Практически от конституирането си досега непрекъснато се занимаваме с корупцията или вече с прословутата КПКОНПИ. То не беше нов закон, то не бяха поправки в закона, то не беше отлагане на текстове. Не беше закон, който виси, приет на първо четене и чака второ. Пък избор на председател, пък оставка на председателя и така до днешната процедура. Резултатите от тази трескава активност досега се измерват предимно в скандали“, каза Зарков.

По думите му изследванията на общественото мнение редовно напомнят, че корупцията остава в челото на проблемите, които българите идентифицират като най-остри пред държавата и обществото. „Страхувам се, че и след днешния ден това ще остане така. Нищо не показва, че скоро значително ще се подобри“, заяви Зарков.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ посочи, че няма да се спира на кандидатурата на Симеон Найденов с оглед на обстоятелставта, които всички разбират твърде добре. „Оставам в очакване на това съвместната ни работа в Комисията по правните въпроси на парламента да продължи“, обърна се Зарков към Симеон Найденов.

По темата се изказа и Корнелия Нинова.

„Преди 2 години бе създадена КПКОНПИ. Ако днес питаме хората с какво свързват комисията, аз съм сигурна, че те ще кажат „с незаконно придобитата тераса на нейния председател Пламен Георгиев“. Излиза така, че този, който е овластен да отнема незаконно придобито имущество, се оказва с такова. И какво стана след това – лично премиерът го прати консул в Испания. Това не е борба с корупцията, а награждаване за нея. Тази комисия не е заспала, а мъртво родена“, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова също заяви, че БСП ще гласува против двете кандидатури.

Така зад Сотир Цацаров застават ГЕРБ, патриотите и ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име