Започна се. Строеж на метри от скалите на Синеморец (ВИДЕО)

0
1079

Вчера допуснаха строителство на къмпинг Градина, а на Синеморец вече се строи.

Зимата е сезонът, в който по морето започват отново скандалите и се използва да се застрои и останало свободно пространство по морската ивица.

В групата „Да не допуснем в Синеморец да се строи“ бяха публикувани видео и снимки от строежа, който кипи със силна сила на метри от брега.

Строежът е на метри от скалните образувания “Корабите”.

От снимките се вижда, че бетонът вече е излят.

Засега липсва публична информация за строителното разрешително, каквото трябва да има издадено от община Царево.

Според местни жители там се очаква да изникне вила, за което РИОСВ-Бургас е дала положително становище.

Биволъ пише, че на мястото строи „ортак на Артекс“. 

От всички урегулирани имоти в този район, само за два е наличен ОВОС, който е задължителен за инвестиционни предложения в Натура 2000 и двете Защитени зони „Странджа“ – за опазване на природните местообитания и за опазване на птиците. Това са имотите с кадастрални номера 66528.2.262 и 66528.2.263.

За определяне на собствеността на терена от Биволъ са използвали данните в проекта “Първа Линия“. Той е създаден миналата година с дарения от спомоществователи на сайта за разследваща журналистика и целта му е била да се разкрие кой е облагодетелстван от новия (все още неприет) ОУП на Царево. Без изненади, имотите на Йордан Цонев от ДПС в Резово се оказаха в строителни граници.

Сега “Първа Линия” позволява да се води мониторинг на имотите по брега в Парк “Странджа”. Така става ясно, че новият бетон е излят върху имот 66528.2.262, който е собственост на арх. Добромир Добрев.

В края на 2016 г. по инвестиционно предложение на Добрев е издадено положително становище от РИОСВ-Бургас за инвестиционно намерение “Изграждане на вилна сграда в ПИ № 66528.2.262, по КК на с. Синеморец, община Царево”. ОВОС за съседния имот с номер 66528.2.263 е одобрена съвсем наскоро през септември т.г. от РИОСВ-Бургас. Там ще се строят две жилищни сгради.

Всичко това не би трябвало да се случва, докато не е приет новият ОУП на Царево, но е факт, въпреки забранителните заповеди от две министерства. Очевидно натискът на собствениците на апетитните имоти на първа линия дава резултат и въпреки забраните се одобряват ПУП на парче по неясни критерии.

Добромир Добрев е член на Камарата на архитектите към Регионална колегия София и е автор на няколко проекта в столицата. Сред тях е “Фамилия саут парк”, който се рекламира като “зелен” и замислен да “доближи жилищата до природата“. Инвеститор в този обект е “Нова Сити Груп”. Арх. Добрев се явява управител на няколко фирми от групата “Нова Сити” – “Нова Сити Груп”, “Нова Сити Лукс”, “Нова Сити Резидънс” и т.н. Собствениците са израелски граждани.

Строителството е възложено на “Артекс инженеринг”. През 2015 г. Добрев и собственикът на “Артекс” арх. Пламен Мирянов заедно откриват “Фамилия саут парк”. От скандалите покрай апартамента на Цветанов научихме, че в “Артекс” много държат на религиозната символика. “Саут парк” не прави изключение.

Публикувахте от Magdalena Vasileva в Четвъртък, 5 декември 2019 г.

Публикувахте от Magdalena Vasileva в Четвъртък, 5 декември 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име