Томислав Дончев разкри защо Борисов уволни Бисер Петков и каза: „Не очаквам премиерът да го върне“

1
1221
Томислав Дончев

„В демокрацията е напълно нормално различни обществени групи да изразяват различни позиции“. Това каза пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев по повод появилите се протести от различни организации срещу оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Дончев заяви, че не очаква премиерът Бойко Борисов да върне Петков на поста министър, след като самият Борисов поиска и получи оставката му.

Според вицепремиера мотивът за поисканата оставка е бил неизпълненото очакване на премиера за по-високо темпо и по-високи резултати в Министерството на труда и социалната политика.

„От един министър се очаква да бъде и политически говорител. Наред с добрите неща, които се случиха, в обществото се разразиха и немалко драми, някои от които не успяха да бъдат обговорени достатъчно адекватно публично, една от тях тече и в момента – създадената почти масова обществена психоза, че някой има намерение да взема децата на българите и да ги праща не знам къде“, коментира още в предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ Дончев.

Според Дончев тази тема не е била обяснена достатъчно добре не само от социалното министерство, но и от Министерството на образованието, здравното министерство, народните представители и от целия кабинет.

„Да си на министерска позиция и да си само експерт, означава да не използваш целия потенциал на позицията“, категоричен бе вицепремиерът Дончев и обясни, че министърът трябва да прави политики и с публични послания: „Едно добре скроено публично послание има по-голяма публична мощност дори от закон“.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име