Иван Костов: Росен Плевнелиев е невеж, да прочете моята книга за прехода

0
1023

Бившият премиер Иван Костов отговори на Росен Плевнелиев, който неотдавна каза, че Костов е виновникът за разделението на десницата.

Командира заяви, че бившият президент е невеж в историческата тематика и му препоръча да прочете неговата книга за прехода.

Костов напомни, че Обединените демократични сили (ОДС) са били широка коалиция, в която участвала дори ВМРО, и тогава са извършени ключовите реформи в държавата. Направени са решителните крачки за влизане в НАТО и ЕС.

Според Костов истинският геополитически проблем за нас е напускането на Великобритания от ЕС, а основният вътрешен проблем, на който да се търси решение, е този с водата.

Срещата между Борисов и Тръмп Костов определи като много добра крачка. Той отчете и това, че медиите са създали неправилна постановка за разговора между двамата. Според документите акцентите са били поставени върху сигурността на страната, върху енергийната сигурност, свободата на медиите, корупцията, напомни Костов.

Бившият син лидер каза, че основна социална тема е правосъдието и върховенството на закона. Това тревожи много хора, категоричен бе той, и добави, че Бисер Петков е един страхотен професионалист, но е имало наслагвани проблеми в неговото министерство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име