ВИДЕО: Борисов представи министрите в САЩ и каза: „Еднакво близки сте ми и демократите, и републиканците“

0
1544

Еднакво близки сте ми и демократите, и републиканците! Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Националния демократичен институт във Вашингтон, където разговаря с вицепрезидента му Шари Браян.

На влизане в институцията Боросов представи делегацията, в която влизат четирима министри – Каракачанов, Горанов, Дончев и Караниколов, като обобщи с усмивка: „Това е цялото кралско войнство!“

Среща с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 25 ноември 2019 г.

„С цялото ми уважение към Демократичния институт – ние приемаме Америка като едно цяло“, коментира премиерът Борисов. И си припомни първите години като премиер. „Първите ми осем години като премиер работехме добре с вашата партия, която управляваше. Тогава бях в Белия дом при президента Обама. Хилaри Клинтън беше в София, господин Кери беше в София. Така че вие сте ми еднакво близки – и демократите, и републиканците. Готов съм да отговарям на въпроси за България, за региона“, продължи Бойко Борисов.

По-рано днес българската делегация бе посрещната с 21 топовни салюта в Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“, щата Вирджиния. Под звуците на химните на България и САЩ Борисов поднесе венец на Мемориала.

Делегацията посети и Републиканския институт. Вижте видеото:

Среща с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 25 ноември 2019 г.