Мая Манолова: Една групичка е окупирала властта, тази групичка е корумпирана

0
1124
Мая Манолова

„Кметът на София трябва да има визия. Трябва да бъде лидер и да носи отговорност за действията си. Да има хоризонт и трябва да може да чува и да слуша хората“, това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

„Четири години аз съм безпартийна. Работя и с леви, и с десни и то за каузи, които се подкрепят и от леви, и от десни, и от безпартийни граждани. Това, което правя в кампанията си досега, е да се срещам с хората и да ги чувам. Виждам това, което виждах и като омбудсман. Аз разчитам на подкрепата на хората, които идваха при мен когато бях омбудсман. Всички тези хора ме подкрепят и аз разчитам на тях”, посочи Манолова.

„Разчитам на подкрепа от хората, които искат промяна”, каза още тя. Според нея проблемът в България не е в лявото и в дясното.

„В момента проблемите в политическия живот са по вертикала. Има една малка група хора, които са окупирали властта и огромна група граждани, от които съм и аз. Тази група, която е окупилара властта не е нито лява, нито дясна, тя е корумпирана. Битката на тези избори е на гражданите срещу тази малка група хора“, посочи Мая Манолова.

„Нямам политически амбиции. Каузата ми е да подкрепям и да помагам на гражданите на София. Разликата между кмета и омбудсмана е, че кметът разполага с инструменти и власт. Като омбудсман успях да прекарам много важни за хората закони. Успях да накарам институциите да слушат гражданите“, посочи Манолова.

И допълни: „Но в момента, в който властта, притеснена от енергията, която се събира в институцията омбудсман, започна да блокира работата ми, аз нямах право да превърна поста на омбудсман в един обикновен административен пост”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име