Царят за расисткия скандал: Да се надяваме, че това ще се забрави

0
914
Симеон Сакскобургготски

И бившият премиер Симеон Сакскобургготски коментира расисткия скандал, с който България влезе във всички световни новини последната седмица.

„Грозно е. Заради лошата реклама, която се прави на България, защото това са изключения, няколко души. Грозно е подобни намеци да се правят тъкмо за България, защото мисля, че сме дали немалко уроци по толерантност и знание за съжителстване през миналото. Жалкото е, че и самият спорт се осквернява с такива прояви, тъй като това няма нищо общо с футбола“, категоричен бе Симеон Сакскобургготски.

„Да се надяваме, че това ще се забрави и утре ще има друга новина“, пожела той.

Основателят на НДСВ коментира и излизането на Великобритания от ЕС. Според него това е колосална грешка. И каза, че се надява все пак разумът и прагматичното да надделеят. „Защото в противен случай представете си какво ще бъде за резидентите там и техните граждани, които живеят в Европа. Много е жалко“, заяви Симеон Сакскобурготски, цитиран от Радио Пловдив и „Под тепето“.

Според него обаче за Северна Македония и Албания все още не е казана последната дума. „Надявам се техните преговори да започнат. Но общо взето трябва да гледаме оптимистично въпреки всичко, защото няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена. И най-вече, да се консолидира, като постъпят и последните държави, които не са членки. Представете си, ако всяка една страна би играла отделно на световната сцена- нямаме никакъв шанс. Считам, че не бива да се гледа апокалиптично и с песимизъм на Европа. Напротив“, допълни Сакскобургготски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име