Паргов: Мая Манолова ще даде различен хоризонт на София

0
1008
Калоян Паргов

„Хората искат промяна, интересуват се от перспективата. Мая Манолова ще даде нов хоризонт на София“, заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в „Панорама“ по БНТ.

Водачът на червената листа за общински съветници напомни, че Манолова е подкрепена от градската конференция, от Националния съвет и от няколко ляво-центристки формации на база общи политики, които Манолова ще изпълнява като кмет. Консолидацията е в името на промяната, уточни Паргов.

Той очерта най-важните проблеми пред София. „На първо място вътрешно кварталната инфраструктура – има улици, които не са пипани от времето на социализма. Второ – транспортът. Работим по нова схема, така че той да бъде по-удобен и използван от гражданите. Метрото намалява с до 15% трафика. Трябва да го увеличим до 40% с вътрешно кварталния транспорт. Имаме недостиг на места в детските градини и мръсен въздух.“

Калоян Паргов влезе в остър спор с Ангел Джамбазки, но и каза, че извън темите за Луков марш и паметника на Съветската армия, имат много общи идеи като транспорта и мерките в крайните квартали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име