Волен: Президентът да извика английския посланик и да иска извинение за обидите към българите

0
1195
Протестът на партия "Атака"

Партия АТАКА излезе на протест срещу расистките обвинения, които Лондон и английски медии отправиха към народа ни след мача между България и Англия в понеделник. Кандидатът за кмет на София написа писмо до президента, в което настоява Румен Радев да извика за обяснение английския посланик и да изиска официално извинение към българското общество.

„Като държавен глава, представляващ по Конституция страната ни в международните отношения, Вие сте длъжен да защитите честта на България. От 80-те години на миналия век, от случая „Антонов”, родината ни не е била така несправедливо очерняна пред света”, е написал Сидеров до президента.

Пред медиите Волен Сидеров заяви, че в момента се намираме в ситуация на международен скандал. „В английската преса, в официални мнения на английски политици и държавници България е обидена като държава. Наречени сме расисти, животни, за което Великобритания дължи извинение на страната ни”, настоя Сидеров.

АТАКА подготвя протестна нота до Британското посолство във връзка с обвиненията в расизъм, които бяха отправени към държавата, написаха от партията на страницата си във Фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име