Джамбазки: Ще премахна незаконните гета, ако ще хан Аспарух да ги е построил

0
1933

Кандидатът за кмет на ВМРО Ангел Джамбазки, който е евродепутат, обяви, че се кандидатира, тъй като Йорданка Фандъкова и другите кандидат-кметове няма да изпълнят мерките, заложени в програмата му, а именно разчистване на ромските гета и борбата за по-чист въздух.

Джамбазки бе гост в бТВ, където обясни, че кампанията в момента не му пречи да изпълнява задълженията си на евродепутат. Той обясни, че докато води кампанията в София, вечер лети до Брюксел и има изказвания в зала и това може да бъде проверено.

„Фандъкова няма да премахне циганските гета. Въздухът няма да стане по-чист като им премахне кюмбетата. Няма да постави постоянен контрол в градския транспорт и в автобус 72, за да се спре едни хора да се возят безплатно, а други да си плащат билетчето“, каза той.

А как ще стане това: До контролата ще бъде поставен човек от общинска полиция, за да започнат ромите да си плашат билетчето или глобата.

„Редът и сигурността в града ще го постигна с общинска полиция и камери за наблюдение. В общинска полиция може да се привличат хора с различни преференции – например даването на квартири“, обяви Джамабзки.

Основна негова цел остава – прочистване на циганските махали.

„Ще премахна незаконните постройки в циганските махали, ако ще хан Аспарух да ги е построил. Тези хора ще си намерят квартири, ще се научат да работят, ще се научат, че не могат да правят деца, за да взимат помощи. В София проблемът с чистота на въздуха се дължи на два основни фактора – циганските махали, които е ясно, че ще бъдат премахнати и горенето отпадъци в тях. Трябва да продължи и газифицирането. Не трябва да се допуска фалит на „Топлофикация“, поочи още Джамбазки.

Той каза още, че в идеалния център на София не трябва да се строят високи сгради.

В заключение Ангел Джамбазки добави, че след изборите, при формиране на новия Общински съвет, ВМРО ще поиска от коалиционните си партньори в столицата да се сключи програма за управление, в нея партията ще изиска да присъстват техните цели – а именно прочистване на гетата в столицата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име