Ердоган призова Европа да се вслуша в думите на Бойко Борисов

1
1069

Европа е разбрала посланието, че ако нарича Турция „окупатор“, Анкара ще отвори вратите си за бежанците. Тази оценка направи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул.

Вчера следобед той анонсира, че Турция иска възможно най-скоро да приключи военната операция, но тя ще се разшири към Айн ал Араб (Кобане) и Хасаке. По-късно обаче стана известно, че сирийската правителствена армия се насочва към Айн ал Араб и Манбидж.

Най-сериозният отговор на посланието е дал българският премиер Бойко Борисов, е заявил Реджеп Тайип Ердоган, предават местни медии. Президентът е цитирал лидера на ГЕРБ, че Турция е по-близо до България, отколкото Брюксел. По думите на Ердоган Европейският съюз трябва да обърне внимание на тези изказвания.

Според турския президент кюрдските Сили за народна защита в Сирия дразнят Съединените щати и Запада с реториката, че може терористи от групировката „Ислямска държава“ да избягат от плен и това е „дезинформация.“

Тези страни, които смятат, че ще възпрат Турция със заплахи за икономически санкции, се лъжат, каза Ердоган. И отхвърли всички призиви за посредничество между Анкара и сирийските кюрдски формации, отправени от световни лидери.

1 коментар

  1. Turcija e најголемиот насилник во светот. Подло врши инвазија и окупација на Сирија а се фали дека и Балканот е нејзин поблиску лоциран посед, кој територијално е подалечен од седиштето на ЕУ 6 Брисел. Турција е опасност за светскиот мир.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име