Социалните взеха детето на ало измамници

0
944
снимка: Pixabay

Социални служители взеха детето на един от закопчаните ало измамници във Ветово – Васьо Гръка. До мярката се стигнало, след като преди ареста той пребил жена си, съобщи Нова телевизия.

До този момент десет души са задържани при спецакция срещу организирана група за телефонни измами във Ветово, която започна тази сутрин в града, съобщи зам-главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на място в града.

Те са арестувани за шест престъпления, извършени в периода декември 2018 – август 2019 г., за сумата от над 300 000 хил. лв. Осем от задържаните са били заловени на територията на град Ветово, а останалите двама са от други населени места в България, предаде БТА.

Сред задържаните са две мулета и шестима свързани с организацията на схемата – Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев.

Гешев каза, че това е третата спецоперация през последните шест месеца срещу телефонните измамници и допълни, че Ветово е едно от местата с концентрация на хора, които се занимават с този вид престъпления. Задържаните са от ромски произход.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име