Георги Томов: Можем да дадем нова перспектива за развитие на „Илинден“

0
587
Калоян Паргов, Татяна Дончева и Ивайло Калфин подкрепиха кандидата на БСП за кмет на района

Кандидатът на БСП за кмет на район „Илинден“ Георги Томов събра на едно място по време на представянето на платформата си всички подкрепящи го леви формации. Лидерът на БСП – София Калоян Паргов, Ивайло Калфин от АБВ, Татяна Дончева от  Движение 21, както и представителите на ПП „Обединена социалдемокрация“ и Национална Републиканска Партия присъстваха на събитието. А домакин беше Владимир Данев – кандидат за общински съветник от листата на БСП и председател на социалистите в „Илинден“.

„Връщам се една година назад. На градската конференция казах, че има три условия, за да успее лявото и БСП. И трите се съдържат в думата консолидация, коментира Калоян Паргов.  Консолидация на партията ни, консолидация на лявото – израз, на което е и нашето присъствие тук, макар и на районно ниво. Консолидация на онази част от обществото, която иска промяна на модела. Същата тази част, която иска промяна и една друга перспектива и решение на проблемите. А тази част от обществото е вече критична маса“.

Според Георги Томов предстоящите местни избори ще бъдат по-различни от всички предишни, защото сега можем да променим ситуацията. „Можем да дадем нова перспектива за развитие на района, на живота в него. Нека го направим решително, със замах и увереност, че жадуваната промяна може да стане факт. Разрешете ми да отбележа, ние сме един от малкото райони на София, в който винаги успяваме да достигнем до балотаж на местни избори срещу ГЕРБ. Този факт, сам по себе си е достатъчна индикация за намеренията и желанията на нашите съкварталци за промяна на статуквото“, каза Томов.

Владимир Данев също говори за нуждата от обединение на левите. „София е само стъпка към по-голямата цел. Трудно централна власт ще може да удържи силно правителство без кмет на столицата“, заяви той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име