Борисов за Слави: Може да има „Няма такова предаване“ – човешката глупост е безкрайна

0
989

Бойко Борисов направи първи коментар на новата партия на Слави Трифонов. Премиерът бе гост в сутрешния блок на БТВ, където говори за шоумена, за Цветан Цветанов, Мая Манолова и Пламен Георгиев.

„То може да има и „Няма такова предаване“. Човешката глупост е безкрайна. Години наред да си промотираш в най-гледаното време партията. Къде има такава държава? На кой друг му е било позволявано това? Защо СЕМ не го санкционира. И после казва, че няма такава държава. Сега вече играта е честна, като си направи партия“, заяви Борисов.

И продължи – той е много умен и вижда откъде идва крахът на политиците. Сега знаем само сценаристите. Но като започнем да виждаме кметовете му, министрите, депутатите, областните управители… тогава ореолът ще падне, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос липсва ли ви Цветан Цветанов, Борисов отговори:

„След тези 2 интервюта не ми липсва. Много глупости изговори. Нека не ми дава оценки. Цвета Караянчева беше много възмутена за това, което каза за смесените райони“

По отношение на Мая Манолова, той още веднъж повтори, че много й е помагал и е несправедливо тя да говори как е била репресирана от държавата.

„Мая Манолова идваше по-често в моя кабинет, отколкото седеше в нейния. Разбирам, че са избори, ама не може да се говорят глупости“, отсече Борисов.

За случая с Пламен Георгиев премиерът каза, че бившият шеф на КПКОНПИ е умен човек и е свършил много работа за държавата. Но му е поставил ултиматум или да си махне незаконната част от терасата, или ще го отзове от поста във Валенсия.

Борисов коментира и паниката в училища в Сливен и Карнобат, където вчера родители извадиха децата си от класните стаи, тъй като бе пуснат слух, че социалните ще ги отнемат.

„Това е вид костинбродска афера. Една лъжа. И в сегашния закон, ако има деца, които се гледат като кучета, стоят на студено, гладни, не ходят на училища, бият ги – за тях трябва да се погрижим. Но как си представяте, че ще отнемем дете на нормално семейство“, попита Борисов и разкри, че за случаите в Сливен и Карнобат е сезирал прокуратурата.

„Не съм подвеждал медицинските сестри. 2,5 милиарда бяха парите за здраве като дойдохме на власт, сега са 5.25 милиарда. В следващия бюджет ще са над 300 млн. повече“, отсече Борисов по повод протестите на медицинските работници и коментарите, че ги е подвел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име