Премиерът се похвали: Сделката за F-16 не може да се събори, няма грам лобизъм. АЕЦ Белене ще е „красив“

0
527

Само хубави неща се чуват за България, само за свършена работа. Ние сме една от държавите, коите най-добре се възползваха от плана „Юнкер“ и усолвихме изключително големи парични потоци.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на участието си в годишната бизнес-закуска, организирана от Американска търговска камара в България.

Той се спря на сделката, сключена със САЩ, за изтребителите F-16. 

„Обвиниха ни в лобизъм за сделката – беше подло, беше трудно. Никога по никакъв начин не е ставал разговор за нещо, което да прилича дори на лобизъм. Във всичките ни разговори са участвали и посолството, и американските власти. Затова с вицепремиера Красимир Каракачанов и с финансовия министър Владислав Горанов направихме необратима сделката. Каквото и да правят, не могат да я съборят. Американските ни партньори знаят за това.

Не се изкушихме да закупим по-стари изтребители. Можехме да дадем парите за пенсии и заплати, но нашата армия заслужава най-доброто“, коментира Борисов.

И отново за магистралите: „Всички наши съседи се радват, че правим газови магистрали, защото ще се възползват от тях. Докато другите говорят, ние правим магистрали“.

И газовия хъб: „Нима е лесно да направиш колектор за газов хъб? Той се строи. След 10-тина дни ще ги покажем и са впечатляващи“.

„В много сфери се направиха много неща, нима не съм ги изброявал всичките? Това, което постигнахме – да признаят историята ни, от премиера Нетаняху до организации, да признават какво е направил българският народ за евреите. Не само да го признават, но и да го говорят и рекламират. Това не е лесно“, сподели премиерът.
А краят остави на АЕЦ Белене: „Имаме много голям шанс да направим голям проект. Имаме два български реактора, така че тази догма руска централа не върви. На 100% сме си ги заплатили, те са български. Американски турбини, френско-германско оборудване при електрониката. Аз мисля, че това би бил един много красив проект.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име