Стотици на протест срещу освобождаването на Джок Полфрийман

0
1951

Върховният касационен съд гледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. По същото време ВМРО организира протест. От партията заеха категорична позиция против още в началото на скандала и се обявиха за забрана на Българския хелзински комитет, който подпомага такива случаи и се оказа, че има топла връзка със съдия Калпакчиев.

Около 300 протестиращи се събраха пред съдебната палата в София,

Те държат плакати „Някои съдии забравиха за морала“, „Искаме справедливост“, „Не пускайте убиеца Полфрийман“ и „Съдът не е на БХК“.

„Съдът трябва да е абсолютно независим. Не може, когато носиш тога, да имаш политически пристрастия. И същите тези хора най-много говорят за независимата съдебна система“, каза Ангел Джамбазки.

На въпрос на „Коректно БГ“ как ще коментира видеото, което излезе в медиите от инцидента с Андрей Монов, Джамбазки отговори, че мястото на убийците е в затвора. „Не съм съдия или част от състава, за да коментирам кой е там“, отсече евродепутатът.

Един от протестиращите заяви пред камерата на „Коректно“, че освобождаването на такъв тип престъпници не трябва да има, защото може отново да стане „беля“. И се обърна към съдиите с думите какво решение биха взели, ако това се случи с тяхното дете.

Протест на ВМРО срещу предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман за убийството на Андрей Монов.

Публикувахте от Коректно БГ в Неделя, 6 октомври 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име