Няма премиер, който да е по-близо до народа, затова без Борисов в парламента

0
1306
Даниела Дариткова

След дълъг спор дали премиерът Бойко Борисов да идва всяка първа сряда на месеца на блиц контрол депутатите отхвърлиха искането на левицата.

Гласуването – „за“ 68 народни представители, 85 бяха „против“, а 11 се въздържаха.

„Парламентът има алергия да стъпва в сградата на парламента“, каза Таско Ерменков от БСП.

„Това, което искаме, не е да унижим или накажем премиера, а да вдигнем авторитета на парламента и на държавата.Идвал е шест пъти за две години“, заяви и Георги Свиленски от БСП.

„Има ли премиер, който е по-близо до народа, по-достъпен и хората да чуват директно отговорите от него“, репликира председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова и отново стиган до сравненията с управлението на Пламен Орешарски, когато само се слушали отчети в парламента, че всичко е наред.

А Воля обяви защо ще гласува „против“ в лицето на лидера Веселин Марешки:

„Премиерът обича медиите, те също го обичат. Няма нужда да се правим и да го караме да идва излишно в парламента“, каза той, отбелязвайки, че ще подкрепя викането на премиера в парламента при важни въпроси.

Интересна гледна точка от Георги Марков, отново в защита на премиера: „Парламентът да не е постоянно действащ орган, трябва да се следва унгарския модел и да има сесии“, каза той.

А неговата колежка и председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова обясни, че няма премиер, който да е по-близко до народа, да чува хората.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име