Премиерът и президентът сядат на една маса за Македония

0
1011

Премиерът Бойко Борисов е приел поканата на президента Румен Радев и ще присъства на консултативната среща в понеделник сутринта по темата Македония.

Темата, обявена от държавния глава, е „Преглед на двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Република Северна Македония за присъединяване към ЕС“.

По информация на „24 часа“ Борисов е приел поканата и ще отиде на срещата.

на 17 октомври ще има Европейски съвет, на който се очаква лидерите на ЕС да вземат решение за старт на преговори за членство на Македония и Албания. То обаче може да бъде взето само ако абсолютно всички страни членки се съгласят. Само преди ден вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов заяви, че на 17 октомври България не трябва да бърза да дава зелена светлина за започване на преговори с Македония за еврочленство, докато страната не предприеме мерки за изчистване на историческите фалшификации.

България отказа Гоце Делчев да бъде почитан на 7 октомври – датата, на която комунистическият режим предава костите му на Скопие. А министърът на външните работи Екатерина Захариева даде ултиматум на Скопие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име