Каракачанов: Държави, които подкрепяме за ЕС и НАТО, правят опити да ни шпионират

0
1913
Красимир Каракачанов

Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата и информация се събира и се анализира за всеки един опит на чужди фактори, без значение дали това са държави или други субекти, които се опитват по някакъв начин да се бъркат във вътрешната политика. Подобни случаи и опити има.

Това коментира по повод шпионския скандал вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Каракачанов каза още, че България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия.

„Прокуратурата изнесе своите мотиви и аз съм склонен да ги уважа, докато тя се произнесе окончателно по въпроса. Темата обаче е много по-сериозна по отношение на опитите на различни външни  фактори да влияят върху политическата обстановка в България. Тук не е въпросът само дали традиционно това се очаква да се върши от Русия, която поради напрежение в Черно море, кризата в Украйна, Крим и т.н. е доста активна в целия Балкански регион и у нас. Отношенията, които се зародиха между Русия и Турция също предполагат подобни съмнения. Прокуратурата си има своите мотиви, за да предприеме подобни действия”, каза той.

Той уточни, че има и други  държави, които извършват шпионска дейност у нас. „Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност“, добави Каракачанов.
Той коментира и скандала в БНР: „Ако някой иска да изразява своето отношение по една или друга тема, защо трябва да бъде за сметка на слушателите на БНР. Общественият интерес изисква подобни институции като БНР  и БНТ по никакъв начин да не се замесват в политически игри или върху тях да се упражнява натиск. Ако някой обаче е оказвал натиск, нека тези, на който той е оказван, да кажат дали това са представители на властта, дали са някакви други структури или нещо различно“.

Изборите за ВМРО

На 21 ВМРО  ще обяви кандидатурата си за кмет на София. Партията се е договорила с коалиционните партньори – НФСБ или ГЕРБ на места.

Социално

Трайно безработните трябва да бъдат включени в трудовия процес.

„За да сме справедливи трябва преизчисляването на пенсии след 2010 г. да бъде според осигурителния доход към 2009 г.“, смята той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете Вашият коментар
Моля, въведете Вашето име